Combustion2

De kracht van het kwadraat

Combustion2 is een joint venture van SUSCOMB en Mateq Process. SUSCOMB, een samentrekking van SUStainable COMbustion, heeft jaren ervaring in het verduurzamen van verbrandingsprocessen. Dit doet SUSCOMB door het leveren van meer energiezuinige systemen die resulteren in een lagere CO2 uitstoot per benutte energiehoeveelheid. Daarnaast levert SUSCOMB verbrandingsoplossingen die lagere uitstoot van schadelijke emissies als NOx leveren. Gecombineerd zorgt dit voor een lagere milieubelasting van de verbrandingssystemen.

Mateq Process is specialist in het procesontwerp van industriële verbrandingssystemen. Deze kennis zet Mateq Process in bij het ontwerpen van duurzame en cyclische brandersystemen, met ultra-lage emissies van schadelijke stikstofoxiden. Met een unieke en toonaangevende kennis van Computational Fluid Dynamics (CFD) is Mateq Process in staat complexe heat transfer equipment te analyseren en optimaliseren.

De samenwerking van SUSCOMB en Mateq Process in Combustion2 stelt ons in staat uw duurzaamheidsvraag te beantwoorden van ‘kop tot staart’. We analyseren uw verbrandingsproces, de mogelijkheden tot verduurzaming en de gevolgen hiervan voor uw processen en bedrijfsvoering. We leveren concrete verbrandingsoplossingen die aan uw eisen en wensen voldoen. We realiseren en integreren deze oplossing in uw proces, stellen deze in bedrijf en kunnen deze ook onderhouden, van 24/7 tot en met periodiek onderhoud en spare parts.

Onze ambitie

Wij realiseren verbrandingsoplossingen voor uw industriële thermische processen die concreet bijdragen aan de energietransitie. Dit zijn branders voor industriële toepassing, in bijvoorbeeld vlampijpketels en waterpijpketels, die kunnen stoken op waterstof, biogas, bio-LNG, bio-olie en andere vloeibare of gasvormige brandstoffen.

Omdat we ons realiseren dat de energievoorziening voor uw proces centraal staat, zorgen we voor flexibele oplossingen, die kunnen werken met de (groene) brandstoffen die op dat moment beschikbaar zijn, of beschikbaar komen. Hierbij willen we zo min mogelijk concessies doen aan de emissies van stikstofoxiden. We leveren volgens – of verbeteren – de stand der techniek.

Toepasbaarheid vinden wij belangrijk. Onze branders leveren topprestaties in nieuwe ketelontwerpen en ook in bestaande installaties. Dit realiseren we door de branders geschikt te maken voor gebruik in ketels met gangbare ontwerpregels voor energiedichtheid (MW per m3 verbrandingsruimte), en diameter en lengte van bestaande vuurhaarden. Daarnaast werken de branders volgens gasdrukken die beschikbaar zijn op site, en zorgen ze niet voor een veel hogere drukval voor lucht en rookgassen in uw systeem.

Combustion2

Een “one-stop shop”

Een turn-key branderproject omvat diverse soorten equipment en ook diverse verschillende diensten. Combustion2 heeft ze allemaal in huis en kan u desgewenst volledig ontzorgen. Onze leveringsomvang voor het verbrandingssysteem is bij een volledig project:

  • Brander
  • Brandstof skid
  • Rookgasvoorziening
  • Local Control Panel (Regeling en beveiliging systeem)
  • Randapparatuur zoals igniter, vlamscanner, drukmeters etc.

Daarnaast leveren we alle benodigde diensten om het project te realiseren. De bedrijfsfilosofie en het regeling- en beveiliging ontwerp doen we bijvoorbeeld volledig in-house, inclusief logics, programmeren en elektrische engineering.

Ook site werkzaamheden kunnen volledig onder onze regie worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld het verwijderen van oude apparatuur, de volledige ombouw werkzaamheden maar ook staalbouw en elektrische systemen behoren tot onze scope.

Natuurlijk nemen we het volledige projectmanagement voor onze rekening, inclusief aansturen van onderleveranciers en on-site personeel.